> Nyitólap
> Magunkról

> Ültetvények

> Szaporítóanyagok
> Szolgáltatások
> Kalkulációk
> Referenciák
> Linkek

> Archívum

> Kapcsolat
> English

Energiaültetvény bemutatók
Mohán
: hívja Győri Tibort a +36-30-997-4843 számon;
Derecskén: hívja Magyari Csabát a +36-30-692-6749 számon.

Technológia leírások: Alasia New Clones nemesnyár ültetvények és GYK fehér akác ültetvények

SZAPORÍTÓANYAGOK

Alasia New Clones nemesnyár dugványok

A szabadalommal védett Alasia New Clones (ANC) nemesnyár fajták közül jelenleg nagy tömegben állítjuk elő a magyar éghajlati és termőhelyi viszonyokat kedvelő AF2 dugványokat, valamivel kisebb mennyiségben termelünk speciális igényeket kielégítő Monviso és AF6 dugványt.

 

A dugványokat az előkészítés során négy méretkategóriába soroljuk, majd - a nagy hatásfokú eredést elősegítő - több napos áztatást követően hűtőházakban -4 fokon tároljuk. A dugványok a hűtőházakból szállíthatók el közvetlenül a kiültetés előtt. Gépesített ültetésre a 2-es és a 3-as méret a legalkalmasabb. Az 1-es méretű dugványokat a pneumatikus vagy hidraulikus ("beütő" rendszerű)dugványozók eltörhetik. A 4-es méretű dugványok viselik el legjobban a száraz tavaszt, nehézkesebb a dugványozásuk, viszont nagyon kicsi az eredési kockázat.

A telepítés történhet csúcsrügyes karódugványok felhasználásával is.

Az ANC nemesnyár dugványok ára 180.000 - 220.000 Ft/ha + ÁFA,termesztéstechnológiától függően változnak az árak ( simadugvány, csúcsrügyes karódugvány, tőszám/ha, sor és tőtáv függvényében). Magyarországi fajtafenntartóként a rendeletekben meghatározott származásigazolást a számlával együtt kiadjuk. A fajtákra és a méretosztályokra vonatkozó igényeket a rendelések sorrendjében tudjuk kielégíteni.

GYK fehér akác csemeték

A nagy növekedésű GYK fehér akác csemeték kiültetése ősszel és tavasszal is elvégezhető. A gyökeres csemeték eredési hatásfoka igen magas, 90 százalék fölötti. Akác ültetvényt elvileg lehetséges lenne gyökérdugványról telepíteni, azonban a kockázatos eredés miatt ezt nem javasoljuk, ilyen szaporítóanyagot ezért jelenleg nem állítunk elő.

A GYK fehér akác gyökeres csemeték ára 160.000 - 200.000 Ft/ha + ÁFA. A csemeték a mohai anyatelepről szállíthatók el. Az igényeket a rendelések sorrendjében tudjuk kielégíteni.

START közmunkaprogram

JOGSZABÁLYOK

200 eFt/ha támogatás rövid vágásfordulójú fás szárú energiaültetvényhez 134/2007 (XI.13.) és 31/2008 (III.27.) FVM rendeletek.

71/2007 (IV.14.) kormány rendelet - a fás szárú energetikai ültetvényekről

45/2007 (VI.11.) FVM rendelet - fás szárú energetikai ültetvények szabályozása

33/2007 (IV.26.) FVM rendelet - kiegészítő támogatás energetikai ültetvényekhez

 

Nyitólap · Magunkról · Ültetvények · Szaporítóanyagok · Szolgáltatások · Linkek · Kapcsolat
© 2005-2012 Győri-Kert Agrárenergetikai Kft.